Henna feest organiseren? Dit heb je nodig voor een onvergetelijke avond

by | May 29, 2023 | Trouwen

Een henna feest organiseren
Gefeliciteerd, je gaat trouwen! Voor aanstaande bruiden in de Marokkaanse gemeenschap is een hennafeest een belangrijke gelegenheid. Deze ‘ladies only’ avond vindt vaak een of twee dagen voor de bruiloft plaats. Een hennafeest vraagt om een zorgvuldige organisatie, aangezien het een van de meest speciale dagen is de aanstaande bruid. Wij hebben de belangrijkste zaken op een rij gezet voor een onvergetelijke avond.

Genodigden
De voorbereiding start met het maken van een lijst van genodigden. Hoe eerder je weet hoeveel mensen er komen, hoe beter. Uiteraard worden familieleden uitgenodigd, vriendinnen en misschien ook collega’s met wie je een goede band hebt. Op basis daarvan kun je een locatie selecteren waar het hennafeest wordt gehouden.

Locatievoorzieningen
Zorg dat je het aantal mensen en het gewenste budget in kaart hebt gebracht voordat je een locatie kiest. Het beste is om je te verdiepen in de ruimtes die tot je beschikking zijn tijdens het hennafeest en welke diensten de locatie aanbiedt. Belangrijk is dat de uitstraling overeenkomt met je wensen, maar vergeet vooral de service niet.

Service
Een goede service draagt bij aan de sfeer en het plezier van je gasten. Dat varieert van een vriendelijke gastvrouw tot een locatie die er verzorgd uitziet. Vraag ook vooral naar extra mogelijkheden zoals een troon, DJ-optreden en cateringdiensten. Bij Melia Venue zijn er drie verschillende ruimtes en heb je de keus uit verschillende leveranciers van goede kwaliteit.

Inkopen doen
Zodra je de locatie hebt vastgelegd is het tijd om inkopen te doen. Denk aan een kaftan, henna, gedroogd fruit, een kroon en bedankjes om je gasten cadeau te doen. Het is jouw feest, dus koop vooral wat je denkt dat nodig is. Heb je een bepaald kleurthema in gedachten, koop dan de nodige aankleding voor de locatie.

Uitnodigingen
Als het henna feest op een locatie buitenshuis plaatsvindt, dan is een uitnodiging een must. Het mooiste is om een uitnodiging te hebben die in lijn is met het kleurthema en de stijl van jouw bruiloft. Op Pinterest kun je veel inspiratie opdoen.

Snacks en geschenken
De meeste locaties – zoals Melia Venue – werken samen met professionele cateringbedrijven die verse en smakelijke snacks leveren. Door onze ruime ervaring met henna feesten hoef je je zo min mogelijk bezig te zijn met de organisatie. Je kunt volop van jouw avond genieten! Natuurlijk kunnen de geschenken na afloop niet ontbreken. Denk aan kleine spiegels, kleurrijke zeepjes en gepersonaliseerde koekjes om gasten een blijvende herinnering mee te geven.

Onze service

Service 1 

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Service 1 

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.